Kunstbeleid
Veranderen, één van onze kerncompetenties, gaat nooit vanzelf en gebeurt ook nooit vanuit hetzelfde. Daarvoor is ‘het andere’ nodig. Het vreemde dat ook bedreigend kan zijn. Het kijken naar kunst biedt daarvoor een echte vrije ruimte. Onze kunst appelleert aan een verbeeldingskracht die het ons mogelijk maakt over grenzen heen te kunnen kijken. Praten over kunst, met elkaar en met onze klanten, over zowel het schone als het duistere, appelleert aan het vermogen van mensen om elkaar te verleiden om anders te kijken en een gezamenlijk zintuig te ontwikkelen.
In ons werk gaat het vaak over ontwikkeling en groei. Zo zit onze kunstcollectie ook in elkaar: we zien daarin de ontwikkeling die een bepaalde kunstenaar doormaakt en bieden hem of haar daar ook de ruimte voor. En wij zoeken naar mogelijkheden om het maken van kunst te verbinden met wat er in de wereld om ons heen, ver weg en dichtbij, gebeurt. Onze kunst is mooi, of niet. Goed, of niet. Aangrijpend, geruststellend. Of anderszins. Wij gebruiken onze kunst als materiaal om met elkaar, met klanten en met anderen te spreken over wat ons ter harte gaat, wat we waardevol vinden, wat we willen, waar we bang voor zijn.
Denken en doen zijn belangrijke aspecten van ons werk. Vanuit ons vak is ons anders-denken gericht op het vinden van de beste oplossing of het juiste advies. Anders kijken kan ons helpen een kritische blik te ontwikkelen op ons onszelf, ons vak, onze wereld. Het kan ons helpen de moed te vinden ongewoon te zijn en verschil te maken. Onze kunst laat daar iets van zien.