TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Inhousedag Stad van de Toekomst

    Ben jij student, starter of professional met minder dan 2 jaar werkervaring en wil je ervaren hoe het is om als adviseur bij TwynstraGudde te werken? Kom dan naar onze Inhousedag 'Stad van de toekomst'. En ervaar zelf hoe jij kunt werken aan verschillende opdrachten zoals 1) het sneller...

    Solliciteer nu
    Zorg

    Medior interim manager Openbaar Bestuur

    Wij geloven dat de huidige uitdagingen in de publieke sector om nieuw leiderschap vragen. Hiervoor is een nieuwe generatie managers nodig. Managers die opgaven behapbaar kunnen maken, die mensen kunnen inspireren en motiveren en die....

    Solliciteer nu

    Blogreeks Effectieve samenwerking in de aanpak van ondermijning: Leren van de After Action Review

    Ondermijning staat al enkele jaren hoog op de veiligheidsagenda. In de aanpak tegen ondermijning moeten steeds meer verschillende organisaties nauw met elkaar samenwerken. TwynstraGudde heeft hiervoor een samenwerkingsscan ontwikkeld op basis van vier bouwstenen. In dit blog bespreken we de vierde bouwsteen voor goede samenwerking: de realisatie. Lees ook de blogs over motivatie, organisatiestructuur en interactie

    Toegevoegd door Sanne Groothuis op 31 maart 2025

    De aanpak van ondermijning vraagt om samenwerking om doelen te bereiken die een organisatie alleen niet kan realiseren. Het evalueren van preventieve maatregelen is lastig, omdat het moeilijk vast te stellen is of veranderingen het directe gevolg zijn van de interventie of van andere factoren. Daarnaast speelt het waterbedeffect een rol: maatregelen in één gebied kunnen problemen naar een ander gebied verschuiven, wat inzicht in de werkelijke impact bemoeilijkt. 

    Effectieve samenwerking in de aanpak van ondermijning: Leren van de After Action Review

    De After Action Review biedt een gestructureerde methode om acties te evalueren, door vijf kernvragen te stellen over het plan, de uitvoering, de verschillen, de leerpunten en overdraagbare inzichten. Zo helpt deze methode bij het verbeteren van de kwaliteit van samenwerking en bij het leren van ervaringen:

    1. Wat was het plan?
    2. Wat is er werkelijk gebeurd?
    3. Waarom gebeurde het?
    4. Wat kunnen wij als team van deze ervaring leren?
    5. Zijn er leerpunten die we met anderen willen delen?
    After Action Review

    Wil je meer weten over deze interventie uit de handreiking Samen werken in de aanpak van ondermijning of heb je een andere uitdaging waarbij een (andere) interventie mogelijk kan helpen? We gaan graag met je in gesprek!

    Download hier ons whitepaper Samenwerken in de aanpak van ondermijning.

    Blogreeks

    Dit is het vierde blog in de reeks over belangrijke bouwstenen in de samenwerking tegen ondermijning. Lees ook de andere blogs over motivatie, organisatiestructuur en interactie.

    Stel je vraag aan

    Alle mensen

    Stel je vraag aan

    Alle mensen