TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Inspiratie-event - 15 april 2025 Omgaan met onvoorspelbaarheid in complexe projecten

    Vandaag de dag zijn projecten complexer en onvoorspelbaarder dan ooit. In een beperkte ruimte willen we veel, waardoor opgaven op elkaar ingrijpen en er veel afhankelijkheden zijn. Bovendien heb je vaak te maken met mondige bewoners, stakeholders én opdrachtgever(s). Die complexiteit zorgt ervoor dat het soms lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Dat vraagt om continue alertheid én een breed handelingsrepertoire van de projectmanager, de opdrachtgever en andere projectrollen. 

    Toegevoegd door Sophie de Jong op 23 januari 2025

    Zie jij soms ook door de bomen het bos niet meer, ben je zoekende naar een nieuw handelingsrepertoire en wil jij hiervoor geïnspireerd worden door andere projecten? Kom dan naar ons inspiratie-event ‘Omgaan met onvoorspelbaarheid in complexe projecten' op 15 april 2025. We introduceren de projectlens en gaan aan de slag met casuïstiek van complexe projecten in het fysieke domein, zoals Porthos, Transformatie Vastgoed Defensie, TU Delft en Oeververbindingen. Uiteraard is er ook volop ruimte om met ons en de andere deelnemers in gesprek te gaan, ter lering en inspiratie. 

    Projectlens

    Tijdens dit event staat de projectlens centraal. Met de projectlens introduceren we een nieuwe systemische manier van kijken naar complexe projecten in het fysiek domein. De projectlens helpt om te begrijpen wat er eigenlijk belemmert of juist helpt binnen je project, en op welke plek dat gaande is. Door deze bewustwording kun je vervolgens gerichter interveniëren. 

    Interventiemodel de Projectlens

    De Projectlens

    Voor wie is dit event

    Dit inspiratie-event is voor iedereen die zich regelmatig beweegt in of rondom projecten in het fysieke domein, bijvoorbeeld in de rol van projectmanager, opdrachtgever of projectmedewerker. 

    Waar en wanneer

    • Datum: dinsdag 15 april 2025
    • Tijd: van 14.00 uur - 18.00 uur  
    • Locatie: Kantoor TwynstraGudde, Oliemolenhof 14a, 3812 PB in Amersfoort

    Inschrijven voor de verdiepende sessies

    Op deze dag gaan we na de plenaire aftrap in een aantal sessies uiteen, waarin we aan de slag gaan met het thema ‘omgaan met onvoorspelbaarheid’. Iedere sessie heeft een andere invalshoek, gekoppeld aan de vier invalshoeken van de projectlens. We vragen jou je hier vooraf op in te schrijven. Je kunt kiezen uit een van onderstaande sessies.

    Meld je snel aan!

    Ben jij erbij op 15 april? Meld je dan snel aan via onderstaand inschrijfformulier. Hierin kun je ook aangeven bij welke sessie je graag aansluit. We hebben beperkte plekken, dus bij een aanmelding verwachten we ook dat je erbij bent. 

    Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs onderaan deze pagina.

    Sessies

    Porthos: een sterk verhaal voor een first-of-its-kind project
    Door: Nico de Meester

    Om de klimaatdoelen te halen, is een drastische reductie van CO2-uitstoot nodig. Het Porthos-project is een first-of-its-kind project om CO2-uitstoot van de industrie tegen te gaan. Zonder maatregelen zou de CO2 in de atmosfeer uitgestoten worden. Vanaf 2026 wordt deze CO2 afgevangen, getransporteerd en permanent opgeslagen in een leeg-geproduceerd gasveld onder de Noordzee. Sinds 2017 werken Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en Energie Beheer Nederland samen om dit unieke project voor elkaar te krijgen; en met succes! Begin 2024 is met de bouw van het transport- en opslagsysteem begonnen. Op sommige momenten was het spannend of dit zou lukken, omdat het project verschillende tegenslagen heeft gekend tijdens de projectvoorbereiding (o.a. wegvallen Bouwvrijstelling en Raad van State-procedure). In deze workshop neemt Nico de Meester (TwynstraGudde, 3 jaar werkzaam geweest voor Porthos) je mee in het verhaal van dit project en de strategische waarde die dit heeft gehad in het voor elkaar krijgen van de investeringsbeslissingen voor dit project. 

    Rijksvastgoedbedrijf, transformatie Vastgoed voor Defensie: hoe tempo maken in een complexe, onzekere omgeving
    Door: Daniëlla van Well en Fianne Lindenaar

    Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) maakt het vastgoed van het ministerie van Defensie stapsgewijs duurzaam en toekomstbestendig, zodat het past bij een moderne en groeiende krijgsmacht. Het gaat bijvoorbeeld om kantoren, legeringsgebouwen en magazijnen op kazernes en vliegbases. Veel gebouwen zijn verouderd, niet duurzaam of niet klaar voor de toekomst. Het vastgoed realisatievermogen moet vergroot worden. Dit vraagt om gezamenlijke regie en daadkracht van het RVB en Defensie en het omgaan met een onzekere context. In deze workshop lichten Bart van den Berg (manager programmabeheersing van het RVB), Daniëlla van Well en Fianne Lindenaar (beiden experts Sturing en beheersing van TwynstraGudde) toe welke uitdagingen de projecten kennen, hoe het RVB hiermee omgaat en ook hoe projecten in zijn algemeenheid kunnen omgaan met een veranderende/onvoorspelbare context. Hoe zorg je ervoor dat er toch tempo gemaakt kan worden?

    TU Delft: hoe richt je een project in bij een complexe en veranderende omgeving?
    Door: Carlijn Kramer en Johan Mensink 

    De TU Delft werkt toe naar een toekomstbestendige campus. Een van de grootschalige renovaties die gepland staat is een gigantisch en architectonisch gebouw voor de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG). De context is complex en voortdurend in beweging. Geldstromen vanuit het rijk, studentenaantallen en onderzoeksbudgetten fluctueren. In deze workshop lichten hoofd assetmanagement Johan Mensink en projectontwikkelaar Carlijn Kramer (TwynstraGudde) toe hoe de TU Delft omgaat met de inrichting en structuur van het project in een veranderende omgeving, hoe om te gaan met onzekerheden in het project en hoe voortschrijdend inzicht en leerervaringen worden benut.

    Oeververbindingen regio Rotterdam: hoe omgaan met de dynamiek in een samenwerkingsverband
    Door: Hanne van Kasteren en Jos Kalfsbeek

    Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ministerie van Binnenlandse Zaken, Provincie Zuid-Holland, metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente Rotterdam hebben in de jaren 2020-2022 verkend hoe de bereikbaar en kwaliteit van de leefomgeving aan beide zijden van de rivier zo goed mogelijk kan worden verbeterd. Dit heeft ertoe geleid dat in 2022 in het BO-MIRT is besloten tot een voorkeursalternatief. In Rotterdam gaat dat onder andere om een nieuwe brug over de Nieuwe Maas, waarover snel en frequent openbaar vervoer gaat rijden. In deze sessie reflecteren Jos Kalfsbeek en Hanne van Kasteren (TwynstraGudde en projectmanagement ten tijde van de MIRT-Verkenning) met hun opdrachtgever vanuit de gemeente Rotterdam op de dynamiek in en rondom het project. Hoe werk je goed samen in zo’n samenwerkingsverband van verschillende initiatiefnemende partijen, met verschillende belangen en perspectieven? En wat zijn de lessons learned in het contact met de verschillende omgevingspartijen, die nauw betrokken waren in het proces?  

    Ja, ik meld me aan

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen