TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Hoe maken we water en bodem sturend bij de ruimtelijke keuzes?

    Eeuwenlang hebben we onze leefomgeving kunstmatig ingericht met dijken, polderbemaling, sloten en  riolering. Nu het klimaat verandert en de bodem daalt, is die aanpak niet langer houdbaar. We hebben te maken met wateroverlast, droogte, verzilting en bodemdaling. De mens is niet langer de baas. Het kabinet wil bij de inrichting van Nederland voortaan meer rekening houden met water en bodem. Maar hoe doen ze dat? Wat betekent dat precies? 

    Toegevoegd door TwynstraGudde op Sep 6, 2023 4:35:00 PM

    Het is een radicale omslag in denken en doen met vergaande consequenties voor de ruimtelijke ordening. We moeten ingesleten oplossingsrichtingen ter discussie stellen en nieuwe onontgonnen wegen opzoeken. In dit soort grote transities moeten we onzekerheden omarmen, óver bestaande grenzen heen kijken, nieuwe verhalen bouwen en mogelijke toekomsten invoelbaar maken. De valkuil is om nog meer van hetzelfde te doen: dieper na te denken, nog meer nota’s te schrijven en nog meer symposia te beleggen. We moeten ons vooral bewust worden van het leidend perspectief, andere vragen durven stellen en andere partijen mee laten denken over de antwoorden.

    Onderwaterwereld slider

    OnderWATERwereld

    Om het vraagstuk van water en bodem op een andere manier aan te pakken, hebben we social design als methode ingezet. Social designers Fides Lapidaire en Susan Arts hebben hiervoor het platform ‘onderWATERwereld’ geïnitieerd. Hier ontmoeten waterprofessionals, wetenschappers en ontwerpers elkaar. En ook gebiedsdeskundigen, kunstenaars, filosofen, geologen, planologen en anderen. Het perspectief van water en bodem wordt vooropgesteld. Hoe ziet het watersysteem eruit als de mens er niet bóven staat, maar er onderdeel van is? Geen waterconsumptie, maar waterwederkerigheid. Hoe zou een watersysteem eruitzien dat is ontworpen vanuit afhankelijkheid tot water in plaats van overheersing? 

    Tijdens de Dutch Design Week dit jaar heeft de onderWATERwereld een eigen expositie op het stadhuisplein te Eindhoven waar projecten met dit gedachtegoed tentoon worden gesteld. Tijdens deze expositie kun je je ook aanmelden voor de onderWATERwereld tour, een gepersonaliseerde tour die ingaat op de wateropgaven waarvoor we staan. Klik hier wanneer je deze tour wilt volgen.

    Waterkentering

    Door andere vragen te stellen, leren we de natuurlijke balans met water op te zoeken. Op die manier herijken we het gesprek in ons waterbeheer en komen we tot een waterkentering. Ook door het neerzetten van de waterwensput in de lobby van het Deltacongres (het watercongres van Nederland), waarbij bezoekers wensgesprekken konden voeren voor het water, is veel aandacht verkregen om het andere gesprek te voeren over én met het water. Er ontstaan perspectieven en oplossingsrichtingen die anders waarschijnlijk buiten beeld zouden blijven. Hiermee hebben Fides en Susan in een relatief korte tijd echt een statement gemaakt in de waterwereld. 

    Neem contact op met één van onze mensen

    Alle mensen

    Neem contact op met één van onze mensen

    Alle mensen