TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Event PGM Open Event 2024

    Op 24 september vond het jaarlijkse PGM Open Event weer plaats. Dit keer in het teken van "Over grenzen". Over grenzen stellen, over grenzen verleggen, over grenzen stappen, over grenzen bewaken. Over grenzen.

    Toegevoegd door Helmuth Stoop op 25 september 2024

    Binnen programmamanagement hebben we te maken met verschillende grenzen: binnen organisaties, tussen organisaties, binnen domeinen, tussen publiek en privaat, tussen landen, tussen opdrachtgevers, bestuurders en opdrachtnemers. En grenzen bakenen ook jouw eigen ruimte af, of die van jouw programmamedewerkers: er zitten grenzen aan vaardigheden, verantwoordelijkheden of comfortzones. En welke ethische grenzen hanteer jij?

    Hoe draagt programmamanagement in al haar facetten bij aan het stellen of juist aan het verleggen van verschillende grenzen? Tijdens het event spreken we over grenzen, over hoe om te gaan met grensvervaging, over grenzeloze ontwikkelingen en andere facetten van grenzen. Dit allemaal om grenzen te verleggen in programma’s, zonder over persoonlijke grenzen te gaan.

    Programmamanagement is boven alles mensenwerk. Hoe verhouden persoonlijke grenzen zich tot persoonlijke en professionele groei? En waar raken persoonlijke grenzen het persoonlijke gevoel van veiligheid? 

    Workshops die tijdens het PGM Open Event door TwynstraGudde zijn gegeven

    Stap in je spanningsveld 

    door Pim Nijssen

    Pim NijssenAls je werkt aan complexe maatschappelijke opgaven gebeurt dat vrijwel zonder uitzondering over grenzen van organisaties heen. Op die grensgebieden wordt het verschil gemaakt, maar het zijn ook spannende plekken. Het zijn de plekken waar verschillen tussen mensen en organisaties zichtbaar en voelbaar worden. Hoe ga jij om met deze spanningsvelden? Binnen programmamanagement hebben we te maken met verschillende grenzen: binnen organisaties, tussen organisaties, binnen domeinen, tussen publiek en privaat, tussen landen, tussen opdrachtgevers en tussen opdrachtnemers. Het omgaan met spanningsvelden op deze grenzen is een belangrijke vaardigheid. In een mini-opstelling verkenden we samen een persoonlijk spanningsveld. Gedurende de sessie wisselde iedereen van rol: van inbrenger, interviewer tot observator. We hebben een voor jou kenmerkend spanningsveld verkent en de manier waarop je hiermee omgaat.

    Botsproef: Omgaan met conflicterende belangen

    door Jan Joost Verbij en Noor Jaarsma

    Jan Joost VerbijDe kern van het gedachtegoed van Tweebenig samenwerken is dat werken aan maatschappelijk opgaven bestaat uit het omgaan met verschillen (in belangen). We hebben conflicterende belangen overwonnen met een botsproef! Of je nu een leidinggevende bent die worstelt met teamdynamiek of een programmamanager die vastloopt in tegenstrijdige doelen en belangen binnen programma’s of met de lijnorganisatie. Juist op de grens tussen teams en organisaties ontstaan vaak tegenstellingen en botsende belangen. Botsen is spannend en kan confronterend zijn maar kan noodzakelijkzijn om verder te komen. In een botsproef wordt een veilige situatie gecreëerd om in gesprek te gaan over botsende belangen. Noor JaarsmaTijdens de botsproef stonden we stil bij vragen zoals: welke grenzen zoek je op met de botsproef? En over welke grenzen ga je als je botst? Dat is voor elke persoon verschillend, maar centraal staat dat je opzoek gaat naar de grenzen van je eigen overtuigingen, belangen en verantwoordelijkheden. De ervaring leert dat bestaande grenzen en conventies kunnen vervagen, op weg naar een nieuwe grens of conventie. De deelnemers hebben een praktische methode geleerd om hiermee om te gaan.

    Over grenzen van de opgave 

    door Anne Teunis-Fransen en Carolien Vogelaar

    Anne Teunis-FransenOpgaves zijn er in allerlei soorten en maten en vragen om een aanpak over grenzen heen. Over grenzen van vakgebieden, organisatie(onderdelen) en sectoren heen, maar ook over grenzen van het bestaande. Om de opgave in een interactief proces met betrokkenen goed te kunnen duiden, en de executiekracht van het opgaveteam te vergroten, ontwikkelden we het opgavelemniscaat. Het opgavelemniscaat bestaat uit twaalf thema’s met verschillende vragen en creatieve werkvormen die je nieuwe inzichten geven over de opgave waar je aan (samen)werkt. 

    Als programmamanager werk je doelgericht aan een complex en veranderlijk vraagstuk. Anne en Carolien hebben de deelnemers geholpen met over grenzen (vanuit verschillende perspectieven) te kijken naar de inhoud en de aanpak van het vraagstuk waar aan werd gewerkt. Dit is ideaal voor een programma start-up of voor het tussentijds herijken van de programma-aanpak. 

    Carolien VogelaarDe deelnemers hebben kennis gemaakt met het opgavelemniscaat aan de hand van een concrete casus: de Opgave Inburgering in Rotterdam. Carolien Vogelaar (opgavemanager Rotterdamse Opgave Inburgering) en Anne Teunis-Fransen (TwynstraGudde) namen de deelnemers mee op een opgave-expeditie en lieten de meerwaarde van de aanpak zien vanuit het voorbeeld van de opgave Inburgering in Rotterdam. Na de workshop is iedereen in de eigen organisatie (of samenwerkingsverband) aan de slag gegaan met het opgavelemniscaat.   

    Videoverslag PGM Open Event

     

    Meer weten over het PGM Open netwerk of het event?

    Alle mensen

    Meer weten over het PGM Open netwerk of het event?

    Alle mensen