TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Inhousedag Stad van de Toekomst

    Ben jij student, starter of professional met minder dan 2 jaar werkervaring en wil je ervaren hoe het is om als adviseur bij TwynstraGudde te werken? Kom dan naar onze Inhousedag 'Stad van de toekomst'. En ervaar zelf hoe jij kunt werken aan verschillende opdrachten zoals 1) het sneller...

    Solliciteer nu
    Zorg

    Medior interim manager Openbaar Bestuur

    Wij geloven dat de huidige uitdagingen in de publieke sector om nieuw leiderschap vragen. Hiervoor is een nieuwe generatie managers nodig. Managers die opgaven behapbaar kunnen maken, die mensen kunnen inspireren en motiveren en die....

    Solliciteer nu

    Hoe benut je lokale energie? Bouw aan een energievisie die écht werkt


    De energietransitie is in volle gang. Gemeenten spelen hierin een sleutelrol, maar de vraag blijft: hoe benut je lokale energie optimaal? Niet alleen letterlijk – denk aan opwek, gebruik en opslag – maar ook in de figuurlijke betekenis. Want lokale energie zit ook in ideeën, samenwerkingen en initiatieven van inwoners en ondernemers. Juist die energie maakt het verschil. 

    Toegevoegd door Marieke von Berg op 25 april 2025

    Inwoners willen bijdragen, hebben zorgen of zien kansen. Lokale ondernemers experimenteren met nieuwe oplossingen. Het is de kunst om als gemeente aan te sluiten bij die energie. Een toekomstbestendige energievisie bouwt voort op wat er al leeft en beweegt. Maar hoe doe je dat? Welke ingrediënten zijn essentieel? 

    Wat maakt een energievisie krachtig en toekomstgericht? 

    In ons whitepaper Gemeentelijke Energievisie beschrijven we de belangrijkste bouwstenen die helpen bij het opstellen van een breed gedragen visie richting 2050. Belangrijk om te weten: formeel mag je de term ‘energievisie’ niet gebruiken onder de Omgevingswet – daarover meer in het whitepaper. 

    Wat je wel kunt doen: bouwen aan een visie die vertrekt vanuit identiteit en context. Een plan dat écht past bij jouw gemeente. Daarin helpen wij met een praktische structuur én maatwerk, want geen gemeente is hetzelfde. Enkele belangrijke elementen: 

    • Wenkend perspectief: Begin met een inspirerend beeld van jouw klimaat neutrale gemeente in 2050. Gebruik daarbij beeld én tekst. 
    • Ontwerpprincipes: Wat zijn de kernwaarden in jouw regio? Deze principes geven richting aan keuzes en prioriteiten. 
    • Hoofddoelen: Denk verder dan techniek. Wat wil je inhoudelijk én in samenwerking bereiken? Welke rol pakt de gemeente, welke pakken partners? 
    • Pijlerstructuur: Behandel het energiesysteem integraal, van nationale verbindingen tot lokale initiatieven. 
    • Randvoorwaarden: Succesvolle uitvoering begint bij participatie, communicatie, heldere rollen en goede monitoring. 
    mockup-landingspagina

    Download nu het whitepaper en ontdek hoe je vanuit lokale kracht en decentrale kansen bouwt aan een robuust energiesysteem.

     

     

    Waarom TwynstraGudde? 

    Wij helpen publieke organisaties om maatschappelijke transities werkend te krijgen. Met advies, management en opleidingen begeleiden we duurzame verandering. Onze kracht ligt in daadkracht. Zo bouwen we samen aan een samenleving die schoon, veilig, gezond en weerbaar is. 

    Alle mensen

    Alle mensen