TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    blog Geef besluitvorming zorg en aandacht

    Nederland heeft behoefte aan voortgang op verschillende grote dossiers in het fysieke domein, zoals de woningbouw, mobiliteit en bereikbaarheid, en de energietransitie. Er zijn afgewogen besluiten nodig, maar hoe kom je daartoe? En hoe voorkom je vertraging terwijl snelheid juist geboden is? 

    Toegevoegd door Merle Prast op 19 juni 2024

    Onze ervaring in de praktijk is dat er meer aandacht nodig is voor het besluitvormingsproces. Het besluitvormingsproces wordt vaak onderschat en is daardoor niet uitgewerkt of onvoldoende afgestemd. Al helemaal als verantwoording richting gemeenteraden, de Provinciale Staten of de Kamers aan de orde is. Het gevolg is chaos, onduidelijkheid en vertraging van het proces. Ook hebben actoren/partijen, logischerwijs, ieder hun eigen belang, maar hierdoor ontbreekt het geregeld aan gedeeld eigenaarschap voor de totale opgave. Hierdoor zien wij vaak onenigheid ontstaan. Al dit ‘gedoe’ leidt af van het komen tot de oplossingen voor de opgaven waar we als maatschappij voor staan.

    Weg met de keuzestress! Zet de Besluitverkenner in

    Ontzorging en duidelijkheid in het proces

    Er is dus iemand nodig die de volle aandacht heeft voor een zorgvuldig besluitvormingsproces: een adviseur besluitvorming. Deze adviseur zorgt voor overzicht, transparantie, geen verrassingen en tijdige betrokkenheid van de juiste partijen. Kortom, de adviseur besluitvorming ontzorgt!

    Wie is die adviseur besluitvorming? De adviseur besluitvorming vertegenwoordigt het belang van zorgvuldige en gedragen besluitvorming. Dit betekent het inrichten van een helder besluitvormingsproces inclusief de voorbereiding en vastlegging van besluiten. De adviseur besluitvorming heeft daarbij gevoel voor zowel het formele als het informele bestuurlijke proces, is in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden en bouwt aan vertrouwen tussen en met de verschillende partijen. Het spreekt voor zich dat de adviseur in staat is om gedegen beslisnotities op te stellen.

    Geef besluitvorming zorg en aandacht

    De onzichtbare invloed

    Wij hebben ruime ervaring in het inrichten en borgen van zorgvuldige en gedragen besluitvorming. Wij zijn hierdoor bedreven geraakt in de informele kant van besluitvorming. Een kant die vaak onzichtbaar is en lastig te doorgronden, maar waar wel veel invloed vanuit gaat. Wij combineren de ervaring met relevante kennis en kunde als het gaat om governance, project- en programmamanagement, samenwerken en strategisch omgevingsmanagement. Wij zetten ook graag dat extra stapje. Dat doen wij door de opgave centraal te stellen. Hierdoor dagen wij betrokkenen uit om lef te tonen en besluiten te nemen waar Nederland echt iets aan heeft.

    Aan de slag met jouw besluitvormingsproces

    Kan jouw programma of project hulp gebruiken bij een zorgvuldig en gedragen besluitvormingsproces? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen