TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Artikel Design Thinking en extreem weer

    De toenemende verandering in het klimaat stelt ons voor nieuwe en steeds grotere uitdagingen. De gevolgen voor mens en natuur nemen toe. Het werken aan oplossingen wordt acuter en urgenter. 

    Toegevoegd door André Schaminée op 23 juli 2019

    Toekijken is niet langer een optie. We moeten ons aanpassen aan extremer weer en dat werkt alleen als die noodzaak breed wordt gevoeld. Iederéén moet meedoen! En elke druppel – of gebrek aan – telt! Maar hoe doen we dat als ruim 70% van de oppervlakte in Nederlandse steden en dorpen privébezit is? Hoe betrekken we de eigenaren: burgers en bedrijven? Belangrijker: hoe krijgen we hen in beweging?

    In cocreatie samenwerken

    Een collectief van twaalf overheden in Limburg en Noord-Brabant heeft samengewerkt om een nieuwe manier te vinden om inwoners te betrekken bij de voorbereiding op extreem weer. Betrokken waren de provincies, de waterschappen, vijf gemeenten en de Unie van Waterschappen. Centraal staat de methode van Design thinking. Deze methode helpt overheden en bedrijven om anders naar vraagstukken te kijken. Om vanuit het dagelijks leven van mensen te onderzoeken wat klimaatverandering nou eigenlijk betekent. En hoe je daar nu al slim mee om kunt gaan. Ook ontwerpers zijn betrokken. Al deze verschillende werelden – overheden, burgers, bedrijven en ontwerpers – werken in cocreatie samen aan innovatieve oplossingen voor een leefbare toekomst. Vaak ontstaan nieuwe invalshoeken, gericht op lokale initiatieven en flexibel genoeg om direct in de praktijk te toetsen en bij te stellen.

    Ervaringen vastgelegd in boekje

    Vanuit TwynstraGudde heeft André Schaminée, auteur van het boek Designing With and Within Public Organisations, de betrokken ambtenaren wegwijs gemaakt in de wereld van design en de samenwerking tussen overheden en designers begeleid. Samen met drie ambtenaren van de provincie Brabant en Waterschap de Dommel heeft André de nieuwe concepten en de eerste ervaringen vastgelegd in het boekje design thinking & extreem weer. U kunt dit boekje hier bekijken.

    Artikelen

    Er zijn diverse artikelen verschenen over dit project, waaronder in het vakblad H2O, een uitgave van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk, en op de website van de Unie van Waterschappen.

    Meer informatie

    Wilt u weten wat Design thinking voor u kan betekenen? Neem dan contact op met André Schaminée. Klik hier als u wilt weten wat wij nog mee doen op het gebied klimaatadaptatie.

    Neem contact op

    Alle mensen

    Neem contact op

    Alle mensen