TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Interventie De Transitiegarage – onder de motorkap

    De Transitiegarage is er voor teams die werken aan een transitie. Het blijkt zinvol om met een team verdiepend stil te staan bij zowel het repertoire dat ingezet wordt, als de organisatorische context waarbinnen gewerkt wordt. De Transitiegarage is één van de 40 interventies uit De Transitiegids. Een gids met interventies en praktijkverhalen die helpen om met kleine, maar impactvolle stappen beweging te creëren in grote maatschappelijke transities. Uit onze eigen keuken, maar ook geïnspireerd op andere denkers en doeners uit verschillende vakdisciplines.

    Toegevoegd door André Schaminée op 5 november 2024

    De Transitiegarage biedt een ‘apk’ voor je transitieaanpak. De interventie helpt om te reflecteren op de huidige aanpak, lessen te trekken en waar nodig je aanpak bij te stellen, zodat je op volle kracht vooruit kunt met je transitieopgave.

    Wat is het doel van de interventie?

    Een bruikbaar plan van aanpak voor een transitieopgave is wezenlijk anders dan een klassiek plan van aanpak. Er moet aandacht zijn voor de rollen die moeten worden vervuld en de bijbehorende taken. Deze verschillen nogal van bijvoorbeeld het veelgebruikte ipm-model maar ook het repertoire dat je inzet, is fundamenteel anders dan je gewend bent. Klassiek polderen volstaat bijvoorbeeld niet, en de klassieke vormen van sturing missen hun doel. Ook door de wol geverfde professionals komen voor nieuwe dilemma’s te staan in hun transitieaanpak.

    De Transitiegarage helpt om je aanpak transitieproof te maken én een strategie te bedenken voor ervaren of voorziene blokkades. De garage is een werksessie van ongeveer 1,5 dagdeel waarin een team dat aan een transitieopgave werkt hun plan van aanpak, hun belangrijkste (voorziene) blokkades én hun interventies bekijkt door de bril van de transitiewetenschap. Een reflexieve sessie dus, gericht op een beter begrip van wat het vraagt om effectief te handelen in transities én concrete handreikingen op de volgende stap te zetten.

    De Transitiegarage, interventie van De Transitiegids

    Wanneer zet je de interventie in? 

    Transitieopgaven staan niet zelden onder tijdsdruk en politieke en maatschappelijke druk. We gunnen ons zelden de tijd om even een stap achteruit te zetten en te reflecteren op wat we aan het doen zijn. Vaak is de aanleiding om met de Transitiegarage aan de gang te gaan dat je merkt dat je tegen obstakels aan loopt en je niet direct weet hoe je deze moet doorbreken, maar het is ook een prima instrument om in te zetten bij de start-up van een project of programma.

    Wat heb je nodig?

    Voor deze interventie is inhoudelijke kennis en praktische ervaring op het gebied van transitiekunde nodig, kennis van de specifieke transitie waaraan het team werkt, diverse interventies om in te zetten, draagvlak bij het team en voldoende tijd (ca. 1,5 dagdeel) en mentale ruimte om te reflecteren.

    Hoe zet je de interventie in?

    Ben je benieuwd hoe je de interventie het beste kunt inzetten? Download dan hieronder de gehele interventie uit De Transitiegids. Of heb je een vraag? Wil je met jouw team werken aan transities en aan de slag met de blokkades die je ervaart of voorziet? Neem dan contact met mij op door in het onderstaande formulier alvast je vraag te stellen of via mijn contactpagina.

    Download interventie

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen