TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Bint de verbindingsdienst

    Wij zijn grenswerkers. Wij zijn de opgavemanager, de coalitiebouwer, de wijkverbinder, de omgevingsmanager. Wij werken samen over grenzen van teams, van organisaties, van disciplines. Daar ervaren we verschillen. Deze verbinden en inzetten voor vernieuwing is een vak. Een onmisbaar vak om de maatschappelijke opgaven van nu aan te pakken. Daarom komen wij als grenswerkers samen om met elkaar te leren, te reflecteren, te experimenteren. Vanuit praktijk en wetenschap. Zo leggen wij ongewone verbanden voor alledaagse opgaven. Dat BINT!

    Martine de Jong

     

    'BINT is de verbindingsdienst van en voor iedereen die over grenzen samen werkt'

    Samen werken over grenzen

    Bijna al het werk dat wij doen gebeurt op een manier samen. En hoe taaier de vraagstukken hoe meer samenwerking het vraagt. Echter, een samenwerking over grenzen van disciplines en organisaties ontstaat niet vanzelf. Hoe groter de verschillen tussen personen en partijen, hoe groter de meerwaarde, maar ook hoe lastiger de samenwerking. Grenswerkers proberen de binnenwereld van hun eigen organisatie en de buitenwereld van de betrokken partijen en personen te verbinden. Een spannend vak onvergelijkbaar met de traditionele functies binnen organisaties.

    De verbindingsdienst

    Grenswerkers bieden anderen het comfort om de grens over te gaan, maar wie biedt hen het comfort om er altijd tussenin te blijven staan? Met de verbindingsdienst betrekken wij daarom vanaf nu met open armen de grenswerkers van verschillende organisaties. Zij staan met hun voeten in de klei en ervaren dagelijks aan den lijve wat wel en niet werkt. Samen wisselen we inzichten en ervaringen uit en bedenken we met een fris hoofd praktische concepten, modellen en tools die helpen bij het werk op de grens. In wisselwerking tussen wetenschap en praktijk vullen we de gereedschapskist van de grenswerker. Want je kunt jezelf niet uitzetten, maar wel effectiever inzetten.

    Stapje voor stapje

    Dit leren en experimenteren doen we ook tijdens de opbouw van BINT. We interviewen andere (leer)netwerken over hun lessen en starten met kleine stapjes. We beginnen met een BINT Brief waarin we ervaringen van grenswerkers, handige tools en inspirerende inzichten delen. Gaandeweg werken we aan een programmering van boeiende BINT bijeenkomsten en schrijven we aan een BINT Boek dat alles bundelt.


    Wil je nu alvast meer inhoudelijke achtergrond bij het werkterrein van de grenswerker en het omgaan met spanningen? Klik dan hier voor het inleidende hoofdstuk uit het vorige boek 'Tweebenig samen werken'. Op onze website vind je steeds meer tools, publicaties, bijeenkomsten, opleidingen en praktijkvoorbeelden.

    BINT_collage_autoKlein
    De eerste honderd individuele grenswerkers hebben zich al gemeld. Dus waar wacht je nog op? volg ons op instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief op de Bint website!

    BINT verbindt breder

    Eén van de meest gestelde vragen van grenswerkers is: Hoe krijg ik mijn collega’s mee? Hoewel onderzoek keer op keer bevestigt dat grenswerkers ertoe doen, bevestigt onderzoek ook dat organisaties moeite hebben om grenswerkers de steun en voeding te geven die zij nodig hebben om hun werk op de grens te doen. Een grenswerker past vaak niet in de standaard functieprofielen en beoordelingscriteria. Daarom betrekken we naast individuele grenswerkers ook organisaties: gemeenten, woningcorporaties, welzijnsorganisaties, provincies, zorginstellingen, energiebedrijven, departementen en alle andere organisaties die werken aan maatschappelijke opgaven.

    TwynstraGudde is één van de eerste organisaties die de verbindingsdienst van BINT onderschrijft. Zij stimuleert haar adviseurs om de grens op te zoeken en heeft in de afgelopen jaren geïnvesteerd in het ontwikkelen van gedachtegoed hierover.

    Ken jij andere organisaties die al ver zijn in grensverleggend samenwerken of die hier juist aan willen werken? Mail dit dan naar BINT@deverbindingsdienst.nl. Dan bespreken we wat een verbinding kan opleveren en betekenen.

    Met BINT bieden we een thuis
    voor iedereen die overal tussenin beweegt
    collages_los_samengevoegd_1

    Laat van je horen

    Werk jij op de grens van teams, disciplines of organisaties? Wil je grenswerker worden of juist hun belangrijke werk ondersteunen? Word dan onderdeel van BINT via het formulier op de site van Bint: www.deverbindingsdienst.nl

    Voel je betrokken en weet ons te vinden

    Alle mensen

    Voel je betrokken en weet ons te vinden

    Alle mensen