TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Portfoliomanagement De juiste keuzes maken en onderbouwen

    Portfoliomanagement helpt je om mensen, expertises, geld en overige middelen op het juiste moment in te zetten voor activiteiten die ertoe doen.

    We gebruiken de metafoor van een weg om uit te leggen wat portfoliomanagement is. Er zijn slagbomen met afslagen, een rotonde en een parkeerplaats. De vervoersmiddelen zijn de verschillende programma’s, projecten en overige activiteiten. Elke slagboom is een keuzemoment. De rotonde representeert het uitvoeringsproces.

    Portfoliomanagement: de juiste keuzes maken en onderbouwen

    Willen we het?

    Bij de eerste slagboom stellen we de vraag: willen we het en waarom? We toetsen de activiteiten aan hun bijdrage aan de strategische doelstellingen van de organisatie en aan de visie en missie. Activiteiten die onvoldoende bijdragen, worden niet geselecteerd en dus niet opgenomen in het portfolio.

    Wat heeft prioriteit?

    De tweede slagboom is: wat heeft prioriteit? We prioriteren de activiteiten aan de hand van op maat gemaakte criteria. Die gaan onder andere over uitvoerbaarheid, rendement, relevantie voor stakeholders en risico’s. Wat is de (meetbare) impact en wat kost het ons? Activiteiten waar onvoldoende middelen voor zijn, te weinig bijdragen aan de strategische doelen van de organisatie of te weinig rendement opleveren, krijgen een lage prioriteit.

    Doen we het nu?

    De derde slagboom is: doen we het nu? We wegen de activiteit af op basis van beschikbare mensen, expertises en middelen. De beschikbaarheid dan wel uitputting van de middelen bepaalt welke activiteiten nu uitgevoerd worden en welke activiteiten geparkeerd worden. Tot er weer ruimte is.

    Loopt het goed?

    Bij programma’s, projecten of activiteiten in uitvoering stel je regelmatig de vraag: loopt het goed? We monitoren het gebruik van mensen, expertises en middelen en kijken naar de beheeraspecten tijd, geld, kwaliteit, informatie, organisatie en risico. Bij een overschrijding op deze aspecten volgt bijstelling en kan er aanleiding zijn een activiteit te herwaarderen. En als het beoogde resultaat is bereikt, moet een activiteit worden afgerond. Dan ontstaat er weer ruimte voor nieuwe programma’s, projecten of andere activiteiten.

    Weg keuzestress! Met dank aan de Besluitverkenner

    Een nieuw vraagstuk popt op en er zijn verschillende partijen nodig om tot een gedragen, realistisch besluit te komen. Snel inzicht in de belangrijkste voor- en nadelen van verschillende scenario’s is daarom gewenst. Het zorgt direct voor een flinke portie keuzestress. TwynstraGudde introduceert daarom de Besluitverkenner. Hiermee komen we samen in drie stappen tot een integraal gewogen en gedragen advies of besluit, dat bovendien op een transparante en gestructureerde manier tot stand is gekomen.

    Cases

    Cases

    Neem contact op met één van onze mensen

    Alle mensen

    Neem contact op met één van onze mensen

    Alle mensen