TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Aanpak Organisatiescan gemeente

    Bij complexe maatschappelijke opgaven verwachten burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties steeds vaker dat gemeenten zich gedragen als netwerkorganisaties. Tegelijkertijd willen zij een efficiënte en doelmatige overheid. Hoe kan je hier als gemeentelijke organisatie het beste op inspelen? Met onze organisatiescan voor gemeenten geven we een concreet advies dat draagvlak heeft bij medewerkers.

    De overheid heeft niet meer altijd vanzelfsprekend de leiding of het initiatief bij maatschappelijke vraagstukken. Dit geldt ook voor de gemeentelijke overheid. Kijk bijvoorbeeld naar de energietransitie of de opzet van de nieuwe Omgevingswet. Samenwerking en burgerparticipatie zijn daarin sleutelwoorden. Gemeenten die zich ontwikkelen tot netwerkorganisaties zijn daarom in het voordeel. Die ontwikkeling vraagt soms nieuwe vaardigheden of andere manieren van denken, met behoud van waarden als betrouwbaarheid en rechtmatigheid. De organisatiescan die wij bij gemeenten doen, laat zien waar je als gemeenteorganisatie staat en waar je ontwikkelkansen liggen.

    Visie: tweebenigheid ontwikkelen

    Voor de uiteenlopende eisen waar gemeentelijke organisaties op in willen spelen bij complexe opgaves, gebruiken wij vaak een metafoor uit het voetbal: tweebenigheid. Veel succesvolle voetballers kunnen zowel met hun rechterbeen als hun linkerbeen spelen. Hun tweebenigheid maakt ze creatiever, ze kunnen vanuit meerdere posities combinaties maken en scoren. Hierover hebben we de essaybundel Tweebenig samen werken geschreven. Bij de organisatiescan voor gemeenten bekijken we hoe tweebenig de organisatie is en waar mogelijke spanningen zitten, door veranderende eisen vanuit de samenleving. Als die spanningen er zijn benutten we ze door te vertellen hoe ze zijn te benutten voor groei.

    Onze participatieve aanpak

    Als we bij een gemeente aan de slag gaan, willen we veel medewerkers spreken, uit alle lagen van de gemeenteorganisatie. Onze ervaring is dat zij heel goed weten waar de knelpunten en verbeterkansen liggen. We voeren de organisatiescan samen met hen uit. We nemen individuele en groepsinterviews af en organiseren interactieve werksessies. Tijdens die sessies luisteren we goed en brengen we tegelijkertijd onze eigen expertise in. Ons advies is gebaseerd op de inzichten en ruime ervaring die we bij gemeenten in het hele land hebben opgedaan. Op deze manier ontstaat een zeer compleet beeld. Met de participatieve aanpak geven we bovendien een advies dat draagvlak heeft bij medewerkers. Het adviestraject duurt gemiddeld zo'n drie maanden.

    Organisatiemodel geeft structuur

    De scan en het advies is gebaseerd op ons eigen DOR-model. Aan de hand van de zes organisatie-elementen uit dit model, presenteren we de uitkomsten van de organisatiescan op een uniforme en heldere manier. We adviseren een passende ontwikkelrichting door te vertellen welke belemmerende en stimulerende factoren we zien op het gebied van strategie, management, structuur, cultuur, systemen en personeel. Dit geeft een concreet en scherp beeld van de ontwikkelkansen. De gemeenteorganisatie kan met dit intern breedgedragen advies dan ook meteen verder.

    Daarom TwynstraGudde

    Met de organisatiescan voor gemeenten hebben we al veel gemeentelijke organisaties een advies voor hun ontwikkelrichting gegeven. We hebben onder andere gewerkt met de gemeenten Hilversum, Veere, Katwijk, Ooststellingwerf en Zundert. Onze participatieve aanpak is daarbij het meest onderscheidend, vinden wij. Doordat we onszelf op participatie van medewerkers richten, scheppen we op een geheel eigen manier draagvlak voor organisatorische ontwikkeling en verandering. We luisteren goed naar medewerkers van alle niveaus en brengen hun belangen samen. Tegelijkertijd brengen we onze expertise en ervaring mee. We zijn onafhankelijk, kritisch en vragen door wanneer dit nodig is. Daarmee komen we tot de kern te van de ontwikkelvragen die de organisatie heeft.

    Meer weten?

    Cases

    Cases

    Neem contact op met één van onze mensen

    Alle mensen

    Neem contact op met één van onze mensen

    Alle mensen