TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Energie Realisatie van een toekomstbestendig energiesysteem

    Het tempo van de energietransitie neemt toe en wordt onder andere versterkt door steeds meer zichtbare weersextremen en wisselende energieprijzen. Lokale en provinciale overheden, ontwikkelaars en bedrijven krijgen, op hun vraag voor een netaansluiting, steeds vaker een ‘nee’ te horen van netbeheerders. Daardoor kunnen ze niet uitbreiden, overstappen van fossiele brandstoffen naar elektriciteit of andere duurzame energiebronnen. Bij het ontwikkelen van ruimtelijke plannen ontstaat dan ook steeds vaker spanning tussen gemeenten, netbeheerders, initiatiefnemers en ontwikkelaars. Hoe kunnen we de mismatch tussen beleidsdoelen en ruimtelijke plannen oplossen en de beschikbare capaciteit en infrastructuur van netbeheerders beter verdelen?

    Bij het verdelen van de schaarse capaciteit op het elektriciteitsnet spelen veel tegengestelde (politieke) belangen. Denk aan woningbouw versus landbouw of aan uitbreiding van bedrijventerreinen versus natuurbehoud. Deze beleidsvelden concurreren om dezelfde capaciteit in het energiesysteem. De wethouder Wonen wil de doelen voor woningbouw behalen en de wethouder Economie wil groei van bedrijventerreinen en op mobiliteit wil de wethouder meer laadinfrastructuur. Daardoor komt de samenwerking onder druk te staan, ook al is er een duidelijke wil om de plannen mogelijk te maken. Netcongestie is dan ook niet alleen een technisch probleem, het is ook een sociaal-maatschappelijk en politiek vraagstuk. Enerzijds is een prioritering nodig van de ruimtelijke plannen, anderzijds is een prioritering nodig van de (schaarse) capaciteit op het elektriciteitsnet. Dit nieuwe vraagstuk vraagt om een andere samenwerking tussen partijen die over elkaars grenzen heen durven te kijken. 

    De toegevoegde waarde van TwynstraGudde

    TwynstraGudde is een onafhankelijk adviesbureau met expertise in procesbegeleiding en  samenwerking bij publieke en private partijen. Onze kracht ligt in het combineren van inhoudelijke kennis van het energiesysteem met het procesmatige. We helpen niet alleen bij strategiebepaling, maar bieden ook concrete oplossingen en begeleiding bij de uitvoering. Door onze mensgerichte aanpak zorgen we ervoor dat alle betrokkenen zich gehoord en betrokken voelen, wat cruciaal is voor het succes van de transitie. 

    Procesbegeleiders

    Onze procesbegeleiders begeleiden het proces rond prioritering en netcongestie en brengen de juiste partijen aan tafel. In samenspraak met de betrokken partijen, waaronder overheden, ontwikkelaars en netbeheerders, bepalen we welke stakeholders nodig zijn aan tafel om een compleet beeld te vormen en de lokale informatie en kennis te benutten. We verbinden belangen aan elkaar en helpen bij het maken van transparante en duidelijke keuzes. 

    Integraal Programmeren

    Een nieuwe methode hiervoor is Integraal Programmeren. Deze methode is ontwikkeld door de werkgroep Integraal Programmeren, bestaande uit ministeries van EZK, BZK, IPO, VNG, Netbeheer Nederland, Unie van Waterschappen, RVO, NPRES en TNO. Deze aanpak verbindt elementen als aanbod, opslag, conversie, verbruik en de infrastructuur en laat deze aansluiten bij ontwikkelingen in industrie, gebouwde omgeving, mobiliteit en landbouw. Met integraal programmeren geven alle belanghebbenden samen het toekomstige energiesysteem vorm. 
    Onderdeel van deze methode is de energievisie die op verschillende niveaus wordt vormgegeven, van provinciaal tot lokaal. De visie geeft een beeld van het toekomstige energiesysteem en de route ernaartoe. Welke investeringen zijn nodig voor het gewenste eindbeeld? En welke investeringen hebben daarin prioriteit? Integraal programmeren is dan ook dé methode om keuzes meer in samenhang en beter onderbouwd te maken.

    Onze ervaring

    We kennen de werelden van de netbeheerder, gemeenten en ontwikkelaars vanuit het integraal programmeren, het ontwikkelen van energievisies en het uitvoeren van regionale energiestrategieën in RES-regio’s.

    Wil je meer weten over onze aanpak netcongestie? We horen graag waar je tegenaan loopt en hoe onze energietransitie-adviseurs kunnen helpen.

    Cases

    Cases

    Neem contact op met één van onze adviseurs

    Alle mensen

    Neem contact op met één van onze adviseurs

    Alle mensen