TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Rijksvastgoedbedrijf Projectbeheersing maakt groot en complex project behapbaar

    De renovatie van het Binnenhof is een van de meest complexe projecten in Nederland. Het complex is ruim 800 jaar oud, bestaat uit een verzameling historische gebouwen en heeft ruim 4.000 kamers. En doordat geen enkele plint hetzelfde is, is de renovatie een complexe opgave. TwynstraGudde zorgt er samen met het Rijksvastgoedbedrijf al sinds 2018 voor dat de enorme opgave invulling krijgt. Ook in de rol van manager projectbeheersing.

    De renovatie van het Binnenhof kent een hoge mate van onvoorspelbaarheid. De technische staat van de gebouwen was lange tijd onduidelijk. Vanwege de graafwerkzaamheden zouden er misschien archeologische vondsten gedaan kunnen worden. Dat vraagt om het managen van verwachtingen, rekening houden met onvoorziene gebeurtenissen en koers houden op de dingen die je wel weet.

    Goede projectbeheersing

    Door de onvoorspelbaarheid, is de scope van het project meerdere keren veranderd. Veiligheids- en duurzaamheidseisen zijn in de afgelopen jaren bijvoorbeeld strenger geworden. De opdrachtgever stelt zichzelf dus continu de vraag hoe het project er nu uitziet. Denkt iedereen daar hetzelfde over? En passen het budget en de planning daar nog steeds bij? Dat vraagt om goede projectbeheersing.

    De juiste richting bepalen

    Op het moment dat de scope verandert, moet je bijsturen. En dat moet je ook kunnen beargumenteren: is de wijziging doelmatig? Is het technisch mogelijk? En is het financieel haalbaar? Binnen een project stuur je op geld, risico, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit (GROTIK). Alleen inzicht geven in hoe het project er op deze aspecten voor staat is niet genoeg. Als manager projectbeheersing verbind, analyseer en duid je de raakvlakken tussen deze aspecten. Zo kun je met elkaar de juiste richting bepalen om uiteindelijk de projectdoelstellingen te behalen.

    Trein blijft rijden

    In de rol van manager projectbeheersing werk je nauw samen met de contractmanager, projectmanager en technisch manager. En er zijn diverse architecten- en adviesbureaus betrokken bij een dergelijke opgave. Al die mensen hebben informatie nodig. Als manager projectbeheersing zorg je ervoor dat informatie tijdig beschikbaar is en de ‘trein’ blijft rijden. Dat doen we door continu vooruit te denken.

    We informeren het project- en programmateam over de projectvoortgang, risico’s en obstakels, die mogelijk in de toekomst optreden. Welke acties kunnen we nu nemen om toekomstige risico’s te beheersen? En waar liggen de prioriteiten? Daarvoor organiseren we risico- en planningssessies en werken we scenario’s uit. Als er informatie ontbreekt, brengen we de informatiebehoefte die nodig is verder in kaart.

    'We hebben TwynstraGudde betrokken om in dit complexe dossier te helpen de doelstellingen te behalen.'
    Thijs Paardekooper, Projectmanager renovatie Tweede Kamer

    Beheersbaar en behapbaar

    Door elke dag stappen te zetten richting het einddoel, maken we dit grote project beheersbaar en behapbaar. Op deze manier hebben we al veel tussenmijlpalen bereikt, zoals het vaststellen van het technisch en het definitief ontwerp. Het eindresultaat is straks een volledig gerenoveerd Binnenhof, waar Nederland trots op kan zijn. En het belangrijkst is dat dit dan op een beheerste manier bereikt is.

    De toegevoegde waarde van TwynstraGudde

    Projectbeheersing is één van de expertises van TwynstraGudde. Door onze goede communicatievaardigheden en flexibiliteit werken we effectief in een dynamische projectomgeving, zoals de renovatie van het Binnenhof. We bewaken de rust, zijn nieuwsgierig naar invalshoeken van anderen en dragen mogelijke oplossingen aan.

    Gehele publicatie ontvangen?

    Deze publicatie is de zesde in de reeks over onze ondersteuning bij het renovatieprogramma van het Binnenhof. Wil je alle publicaties in een handzame uitgave ontvangen? Download deze hieronder.

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen