TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Provincie Zuid-Holland Project afgerond? Vergeet de restrisico’s niet

    In het derde kwartaal van 2024 werd een belangrijk infrastructureel project (grotendeels) opgeleverd. De RijnlandRoute, een nieuwe wegverbinding tussen Katwijk en Leiden, werd ‘teruggegeven’ aan de beheerorganisaties van de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat. Maar bij de oplevering kon een aantal risico’s nog niet worden gesloten. TwynstraGudde stelde daarom een restrisicodossier op, zodat losse eindjes niet vergeten worden.

    Foto: Aerovista Luchtfotografie

    De provincie Zuid-Holland werkte in een partnerschap met Rijkswaterstaat aan de RijnlandRoute. Er kwam een nieuwe weg met een geboorde tunnel, de N434 en er werden delen van de N206 in Leiden en Katwijk verdiept aangelegd, aangepast en vernieuwd. Door goed en gericht risicomanagement te implementeren konden de projectmanagers tijdig anticiperen op mogelijke risico’s om schade, verlies en extra kosten te beperken. Dat gaf niet alleen stuurinformatie, maar ook rust. Maar met de oplevering van het project, houden niet alle risico’s op. Een aantal risico’s kan ook nog optreden in de beheer- en onderhoudsfase. Of is ontstaan door vooruitgeschoven werk en moet dus nog worden afgerond.

    Restrisicodossier

    Het is belangrijk dat ook bij de oplevering van het project betrouwbare risico-informatie wordt opgeleverd. Zijn er restpunten? Zijn alle afspraken duidelijk? Samen met het Integraal Projectmanagementteam (IPM-team), de aannemer en de beheerder inventariseerden wij de restrisico’s. Wij verzamelden ze in een dossier met oplegmemo dat we hebben overgedragen aan zowel Rijkswaterstaat als de beheer- en onderhoudspartij van de provincie. Zodat zij weten wat er nog speelt en wie waar verantwoordelijk voor is.

    Checklist en advies

    Het restrisicodossier van de RijnlandRoute is meer dan een opsomming van niet-afgerond werk. Het is ook en vooral een checklist en advies om in de toekomst het beheer en onderhoud goed en gestructureerd uit te voeren. 

    Zo staan er bijvoorbeeld punten in over de verdeling van het onderhoudsregime: wat doet de onderhoudsaannemer nog gedurende een periode en wat doet de beheerorganisatie van de provincie of Rijkswaterstaat? Dus: wie is verantwoordelijk voor het maaien van het gras en het talud en hoe vaak per jaar gebeurt dit? Is aan constructieve veiligheid gedacht, dat wil zeggen: zijn alle hekjes en vangrails geplaatst? Is er voldoende ingericht op het gebied van cyber security? En is er een plan om te voldoen aan de afspraken over biodiverse bermen. Door die punten overzichtelijk bijeen te brengen bieden we ook na afronding van het project een goede basis om zaken op orde te hebben en geen dingen over het hoofd te zien.

    Waarom TwynstraGudde?

    TwynstraGudde is vanaf de start van de aanleg van dit grootschalige programma (2017) betrokken geweest als adviseur risicomanagement. Van strategie tot implementatie. We waren een vast aanspreekpunt en zorgden met periodieke gesprekken en een duidelijk inzicht in risico’s voor rust en kadans in het programma. Daarbij denken we niet alleen mee, maar zorgen we ook dat zaken daadwerkelijk voor elkaar komen. Doordat we de inhoud kennen, scherpe vragen durven stellen en goede analyses maken, worden risico’s stuurinformatie. Ook na oplevering. 

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen