TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Ministerie van Infrastructuur en Milieu Onderzoek spoorweginfrastructuur projecten

    In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoekt TwynstraGudde hoe bij twee grote spoorweginfrastructuur projecten de besluitvorming, informatie-uitwisseling en projectbeheersing is verlopen.

    Aanleiding voor het onderzoek was dat het Ministerie van Infrastructuur en Milieu was geconfronteerd met (meldingen van) voor hem onverwachte kostenstijgingen en vertragingen van spoorweginfrastructuur projecten. Om de kans op herhaling te minimaliseren, wilde het Ministerie van Infrastructuur en Milieu samen met ProRail leren van het achterliggende proces van besluitvorming, informatie-uitwisseling en projectbeheersing.

    Reconstructie en analyse

    In het onderzoek is het feitelijk verloop van de besluitvorming, informatie-uitwisseling en projectbeheersing van twee spoorweginfrastructuur projecten gereconstrueerd: de uitbreiding van de spoorweginfrastructuur in de regio Amsterdam (OV SAAL KT cluster c) en aanpassing van de spoorweginfrastructuur rondom station Utrecht Centraal (Doorstroomstation Utrecht). Twee ingewikkelde spoorweginfrastructuur projecten in een complexe omgeving.

    Om ook echt van het achterliggende proces te leren, is het feitelijk verloop niet alleen vergeleken met de afspraken en spelregels over besluitvorming, informatie-uitwisseling en projectbeheersing. Ook is geanalyseerd waarom het gegaan is zoals het gegaan is.

    'Het was best spannend de evaluatie in een woelige politieke periode uit te laten voeren. Het lukte TwynstraGudde goed om te luisteren naar zowel ProRail als het ministerie én objectief te blijven. Dat heeft bijgedragen aan een sterk verbeterde samenwerking en projectbeheersing'
    Robert de Jong, plaatsvervangend afdelingshoofd Rijksinfrastructuur Ministerie van Infrastructuur en Milieu

    Onderschreven advies

    De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft de (stevige) conclusies en het advies van onze adviseurs onverkort overgenomen. Ook ProRail onderschrijft de conclusies en het advies, evenals de wijze waarop aan het advies opvolging wordt gegeven.

    Wil je ook een onderzoek naar grote projecten uitvoeren en/of doorpraten over het managen van infrastructuurprojecten, neem dan contact op met Jaap Groenendijk.

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen