TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Rekenkamercommissie Hoeksche Waard Maatschappelijk vastgoed Hoeksche Waard in kaart gebracht

    Voor de Rekenkamercommissie Hoeksche Waard hebben wij zowel de vastgoedgegevens van maatschappelijk vastgoed als het vastgoedbeleid dat betrekking heeft op maatschappelijk vastgoed in kaart gebracht en geanalyseerd.

    De Rekenkamercommissie Hoeksche Waard (RKHW) is een samenwerkingsverband tussen de vijf gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. Met het oog op een mogelijk nieuwe vorm van samenwerking tussen de gemeenten zijn vragen ontstaan over de vastgoedportefeuille (denk aan: omvang, waarde, kosten en opbrengsten) en het vastgoedbeleid van de vijf gemeenten. TwynstraGudde heeft in opdracht van de RKHW hier onderzoek naar verricht.

    Onze visie

    Vastgoed is een belangrijk middel om gemeentelijke doelstellingen te realiseren. Het vraagt echter een minimaal inzicht in de omvang, technische staat, exploitatie en gebruik om er ook echt mee te kunnen sturen. Vastgoedbeleid is voor gemeenten geen verplichting. Het is wel bijzonder bruikbaar om te kunnen uitleggen waarom en hoe vastgoedobjecten in gebruik worden gegeven aan diverse (maatschappelijke) partijen. Waar een gemeente op het gebied van ‘oog voor de lokale context’ staat is in een rekenkameronderzoek over maatschappelijk vastgoed dus van groot belang om mee te nemen.

    Vastgoedportefeuille en -beleid in kaart brengen

    In een aantal werksessies met vertegenwoordigers van de vijf gemeenten hebben wij de gegevens van de vastgoedportefeuille en de benodigde documenten over het vastgoedbeleid in kaart gebracht. Voor de vastgoedgegevens maakten wij gebruik van een invulformat, waardoor een uniforme indeling in de vastgoedportefeuille ontstond, zoals:

    • Eigen huisvesting.
    • Maatschappelijk vastgoed (onderwijs, kunst, cultuur, sport, recreatie, zorg en welzijn).
    • Vastgoed ruimtelijke ordening.
    • Commercieel vastgoed.
    • Overig vastgoed (denk aan: opslag, kerktorens, monumenten en begraafplaatsen).

    Deze indeling hanteren wij bij al onze onderzoeken naar gemeentelijk vastgoed, waardoor de mogelijk ontstaat om een benchmark uit te voeren. Voor het kaart in brengen van het beleid is onderscheid gemaakt tussen vastgoedbeleid en voorzieningenbeleid (of accommodatiebeleid). Vastgoedbeleid is beleid voor de doelmatige en doeltreffende inzet van de gemeentelijke vastgoedobjecten voor beleidsdoelstellingen, terwijl voorzieningenbeleid primair gericht is op de maatschappelijke voorzieningen.

    Het resultaat

    Elke gemeenteraad heeft de resultaten van het onderzoek van zijn eigen gemeente ontvangen. Aanvullend daarop hebben wij een dashboard ontwikkeld waarin de gegevens van het maatschappelijk vastgoed vertaald zijn naar interactieve kaarten en grafieken. Deze kaarten en grafieken geven financieel en technisch inzicht in object, deelportefeuille en portefeuille niveau. Tevens laat het dashboard ook verbanden zien, zoals de gemiddelde jaarlijkse lasten van het onderwijsvastgoed of de totale WOZ-waarde van de objecten die volledig in eigendom zijn.

    Maatschappelijk vastgoed Hoeksche Waard in kaart gebracht

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen