TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Geen excuses meer om niet snel woningen te bouwen

    Tijdens de Dag van de Volkshuisvesting 2023 vond het allereerste straatje plaats: “Het Verplaatsbare Straatje”. Het straatje was een showcase van modulaire verplaatsbare woningen die in 2,5 maand ontwikkeld zijn. Het straatje liet zien welke mythes er rondom modulaire woningen zijn en dat snel en kwalitatief bouwen echt kan als we er met elkaar de schouders onder zetten. In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben wij het idee van het straatje uitgewerkt tot een concrete samenwerking en de realisatie hiervan begeleid.

    Ondanks de vele goede voorbeelden zijn er nog steeds knelpunten die de realisatie van betaalbare woningen vertragen. Het is tijd voor de volgende stap, want meer van hetzelfde is niet genoeg! Tijd om te laten zien, wat er wél kan. Speciaal voor de Dag van de Volkshuisvesting (20 november 2023) is het Verplaatsbare Straatje neergestreken in ontwikkelgebied de Tramkade in Den Bosch. In een week tijd hebben 850 bezoekers diverse modulaire woningen van binnen en buiten bekeken.

    ‘Straatje erbij’

    De bouw van modulaire en verplaatsbare woningen zit in de lift, maar niet iedereen heeft voldoende weet van de recente ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. In oktober 2022 publiceerde het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) het onderzoek Kleine groene woonlocaties, oktober 2022. In het rapport is een verkenning gemaakt naar mogelijkheden voor kleinschalige woningbouw, aansluitend op de bestaande bebouwing. Dit concept is in de media opgepakt als “straatje erbij”. Mede op basis van dit rapport is daarom bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het idee ontstaan om een Verplaatsbaar Straatje te ontwikkelen.

    Zien doet geloven

    Dit was de eerste keer dat vijf verschillende modulaire en verplaatsbare woningen als straat te zien waren in het land. Het Verplaatsbare Straatje heeft als doel de modulaire en verplaatsbare woningen beter op de kaart te zetten, bij te dragen aan positieve beeldvorming en een passend programma te bieden om het bredere publiek of professionals actiever te betrekken en innovatie te stimuleren, in de vorm van een tentoonstelling. Het straatje was een evenement waar bezoekers kennis konden maken met vijf Nederlandse leveranciers die lieten zien wat modulaire bouw oplevert en welke kwaliteit zij aanbieden. Daarnaast waren er experts aanwezig om bezoekers te helpen bij de knelpunten waar zij tegen aanlopen.

    De intentie is om het straatje door Nederland te verplaatsen waarbij het thema, het doel en de leveranciers per straatje kan wisselen om de boodschap op steeds een andere locatie kenbaar te maken, zowel aan professionals als aan het grotere publiek. Zien doet namelijk echt geloven. Daarbij biedt Het Verplaatsbare Straatje ook de mogelijkheid bepaalde thema’s of ontwikkelingen te adresseren of onderzoek aan te koppelen.

    Timelapse Het verplaatsbare straatje in Den Bosch

    Onze rol in het allereerste Verplaatsbare Straatje

    Samen met de bouwers, kennisinstellingen en de gemeente hebben wij in een snel tempo een samenwerking opgezet en het idee uitgewerkt. De stappen die we hebben doorlopen, komen overeen met de stappen uit een Design sprint. Het grootste verschil met de Design sprint methode die we normaal inzetten, is dat we de activiteiten voornamelijk digitaal hebben uitgevoerd en hebben verspreid over twee maanden. In vergelijking met een normaal ontwikkeltraject in de bouw is dat uniek en razendsnel.

    Wil jij ook versnellen?

    Alle mensen

    Wil jij ook versnellen?

    Alle mensen