TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Slimme en duurzame mobiliteit

    Organisatieadviseur Laadinfrastructuur

    Laadinfrastructuur. Waar mobiliteit, logistiek, bouw en energie samenkomen. Het is dé randvoorwaarde om de transitie te maken naar emissieloos vervoer en bouwen. Met als doel om de uitstoot te beperken en om de klimaatdoelen te halen, en zo de wereld voor de volgende generatie goed achter te laten....

    Solliciteer nu
    Zorg

    (Ervaren) Adviseur en Projectmanager Zorghuisvesting

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Gemeente Zandvoort Gedragen visie voor het strand dankzij participatie paviljoenhouders Zandvoort

    Mogen meer strandpaviljoens in Zandvoort het hele jaar open? Zo ja, welke wel en welke niet? Ieder besluit kent winnaars en verliezers. In opdracht van de gemeente heeft TwynstraGudde een participatieproces begeleid. Zonder gedoe is een Gordiaanse knoop ontward.

    Aan het strand van de gemeente Zandvoort staan circa 35 paviljoens. De meeste zijn alleen in het zomerseizoen geopend. Toch is er genoeg potentieel om meer paviljoenhouders de gelegenheid te bieden het hele jaar open te zijn. Maar ook weer niet iedereen. Verschillende ondernemers vroegen de gemeente om een vergunning voor jaarrondopenstelling. De gemeente wilde daar best aan meewerken, maar niet zomaar het ene paviljoen wel en het andere geen vergunning geven. Dat moest wel in goed overleg met de paviljoenhouders én omwonenden. TwynstraGudde heeft geholpen om door participatie met de paviljoenhouders tot een oplossing te komen.

    Wat is de visie voor het strand?

    Wij hebben alle paviljoenhouders individueel geïnterviewd. Al snel werd duidelijk dat de meeste ondernemers graag het jaarrond open wilden, al was het maar om de nu geboden kans te pakken. De ondernemers die nu al jaarrond open zijn, waren juist tegen. Ook de omwonenden gaven tegenstrijdige geluiden: de paviljoens geven reuring, dat is mooi, maar teveel reuring schaadt de leefbaarheid. We constateerden dat uitbreiding van de jaarrondopenstelling hooguit het antwoord kan zijn op een onderliggende vraag: wat willen we eigenlijk op langere termijn met het strand? De vervolgvraag is dan: welke rol spelen de paviljoenhouders hierbij?

    Belangen verbinden

    Onze bevindingen hebben we in een bijeenkomst met de paviljoenhouders besproken. Daar ontstond veel draagvlak om inderdaad een stap terug te zetten. Zonder meer de openstelling verruimen zou leiden tot meer van hetzelfde. Gezamenlijk nadenken over de toekomst van het strand leidt waarschijnlijk tot betere oplossingen. En tot verbinding van belangen, kwaliteitsverbetering en uiteindelijk ook kansen voor een gezonde bedrijfsvoering. Een breed gedragen uitkomst: eerst verder vooruitkijken alvorens antwoord te geven op de vraag wie er het hele jaar open mogen. Van dit resultaat hebben we verslag gedaan aan het college van B&W. Dat heeft ons advies inmiddels overgenomen.

    Nieuwe kansen

    Door deze gestructureerde aanpak hebben we geholpen een lastige knoop te ontwarren. De paviljoenhouders zitten met de gemeente en de omwonenden op één lijn en er is ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen over de langere termijn. De gemeente heeft hierdoor een hap-snapaanpak voorkomen. Voor de ondernemers openen zich nieuwe kansen om kwaliteit aan het strand toe te voegen.

    Waarom TwynstraGudde?

    Adviseurs van TwynstraGudde hebben ervaring met begeleiding van participatie bij ingewikkelde vraagstukken met tegengestelde belangen. Op basis van strategisch omgevingsmanagement knippen we zo’n proces op in een aantal heldere stappen. We maken een scherpe analyse en leggen met respect voor ieders belangen de pijnpunten op tafel. Dat maakt participatie effectief.

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen